Прикарпатка мало не вбила сусідку, бо та хотіла зробити паркан

У липні, близько 19 години вечора, потерпіла разом з майстрами проводили заміри огорожі. Це побачила інша сусідка, яка вкрай обурено відреагувала на дії майстрів та самої сусідки.

Як йдеться у вироку Галицького районного суду Івано-Франківської області, жінки довший час перебували у неприязних відносинах. Сусідка, яка побачила, що її неприятелька має намір зводити паркан, прибігла до неї і почала погрожувати, викрикувати нецензурні слова.

В розпал конфлікту, потерпіла продовжила з майстрами виконувати роботу, втім кривдницю такі дії обурили ще більше. Вона продемонструвала присутнім особам наявний у неї кухонний ніж, а потім поклала його назад до кишені пуловера, і вирішила діяти наступним чином. Вона підійшла до жінки і побила її по голові та верхній частині тіла, спричинивши останній фізичний біль та тілесні ушкодження у виглядів синців в ділянках обох верхніх кінцівок, які згідно з висновком експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Та і на цьому жінка не зупинилась: продовжила висловлювати погрози фізичною розправою та вбивством, після чого схопила постраждалу однією рукою за волосся та із застосуванням фізичної сили нахилила її до низу, а іншою рукою вийняла з кишені пуловера кухонний ніж, умисно приклала цей ніж до горла потерпілої та пригрозила позбавити її життя шляхом застосування ножа. Вказані погрози вбивством жінка сприйняла як реальні і, побоюючись за своє життя та здоров`я, перебуваючи у шоковому стані, не чинила жодного опору. В цей час до вказаних жінок підбігли майстри, які силоміць відібрали в кривдниці ніж.

       Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях не визнала, пояснивши, що потерпіла є її сусідкою, яка займається утилізацією сміття, від чого стоїть страшний сморід, куча щурів. Був випадок що її вкусив щур. Зазначені обставини їй дуже не подобаються. 11.07.2022 вона була на городі при ній був кухонний ніж, яким вона різала кріп, а потерпіла міряла паркан з незнайомими хлопцями. Жінка почала потерпілій робити зауваження з приводу здійснення обмірів, на що остання не реагувала, надалі між ними виникла сварка. Зазначає, що дійсно вдарила потерпілу у верхню частину тулуба декілька раз. Каже, що між ними була штовханина, втім каже, що ножем потерпілій не погрожувала, та до горла ніж не приставляла.

       Не дивлячись на не визнання вини в інкримінованих кримінальних правопорушеннях, вина у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 125, ч.1 ст. 129 КК України повністю доведена дослідженими в судовому засіданні доказами.

Хлопці, які приїжджали на заміри паркану відіпхнули обвинувачену від неї та забрали ножа, а також викликали поліцію. Потім приїхала поліція. Зловмисниця ще продовжувала на той час поводитися агресивно та навіть вдарила потерпілу ще раз. Вважає, що якби не вищезазначені чоловіки то думає, що кривдниця могла б її вбити.

Суд визнав жінку винною за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством) КК України і призначив покарання у виді штрафу 850 гривень та арешту на два місяці.