Книга прикарпатських письменників увійшла до рейтингу The New York Times

До рейтингу найкращих книжок для дітей та підлітків 2023 року від The New York Times увійшла книжка «Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько й Тараса Прохаська.

Добірку дитячих книжок опублікували на сайті видання, пише КУРС.

Книжка Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько увійшла до переліку найкращого дитліту від NYT 1

Книжка «Хто зробить сніг» надрукована видавництвом Elsewhere Editions в англійському перекладі Бориса Дралюка та Дженіфер Крофт.

«Ця мила, дивна, злегка філософська книжка, проілюстрована м’якими пістрявими малюнками, вперше видана в Україні, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у вигадливій лісовій спільноті. Назва походить від віри кротів у те, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і робитимуть сніг для тих, хто лишився позаду», — зазначають в The New York Times.

Книжка «Хто зробить сніг» вийшла 2013 року у Видавництві Старого Лева. Стала переможницею конкурсу «Книга року ВВС-2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС-2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року‘2013» у номінації «Дитяче свято» і потрапила до світового каталогу The White Ravens у 2014 році.