Авто не на фронті, а в тилу: у Франківську розгорівся скандал навколо громадської організації

Авто все ж вдалося забрати.

Сьогодні вранці у соцмережах з’явився допис франківки Юлії Бессольцевої у якому йдеться про те, що автівка, яка мала бути ще пів року тому на фронті, досі стоїть в Івано-Франківську. До допису були прикріплені фото, на яких зображені блогер Олександра Тарнавська (sashaabo) з чоловіком Платоном, Назар “Блекліст” та керівник громадської організації (навколо якої і виник резонанс) ГО НКОГ Олександр Чепура, пише “Сотка.медіа“.

“Придбане авто ще в липні 23 року за допомогою Нас за Наші гроші стоїть на прибудинковій території вже більше пів року і ніхто його нікуди так і не відправив!!! Знайте що ваші старання комусь дуже гріють кишені напевно, а нашим хлопцям на сході абсолютно не допомагаю!”, – написала Юлія Бессольцева.

На публікацію відреагувала Олександра Тарнавська, опублікувавши відповідні сторіс:

За її словами, у липні 2023 року до неї та Назара, відомого як “Блекліст” Олександр звернувся і представився військовим з АТО. Тоді фонд Олександри та Платона Тарнавських уклав договір з громадською організацією НКОГ і допоміг виконати запит.

“Цей проєкт передбачав мобільне СТО з укомплектуванням і пікап VOLVO з лебідкою. Олександр Чепура розбив пікап, бо взяв його у власне користування. Зі мною звʼязались небайдужі чоловіки, які раніше працювали у його БО і не тільки. розповіли багато інформації про Олександра. Мені соромно перед вами через це”, – коментує вона.

Згодом блогерка опублікувала відео, де в одному з дворів Франківська стоїть машина, що схожа на ту, яку мали передати військовим. Коли ж з питанням звернулися до керівника фонду, він повідомив, що йому не вдалося відвезти “Мерседес” на фронт, через аварію, у яку він втрапив напередодні поїздки, пише “Галка”:

“Був похорон мого двоюрідного брата. Коли я їхав в кортежі, сталася дуже серйозна аварія, наразі за цим фактом відкрите кримінальне провадження. І от, поки я лежав в лікарні, команда, яка мала їхати зі мною на фронт, розійшлася. А на зиму ніхто не буде їхати зараз на морозі щось там робити, ремонтувати”, –  каже Олександр.

За його словами, хлопці з команди готові були помагати, але не були готові лишити свою роботу і поїхати на пів року на фронт. Каже, що наразі волонтери доробляють другу машину і навесні поїдуть працювати на фронті.

“Хлопці з команди кажуть: “Ми без тебе не їдемо, нам там на першому ж блокпості вручать повістки”. Вони пішли собі на роботу і вирішили вже після зими їхати на фронт. Тим більше, там ще багато малих нюансів, ми ще доукомплектовували ту машину. Все що закуплялося, туда поставилося”, – додає Олександр.

Військовослужбовець з Івано-Франківська Андріан Волгін повідомив:

“Сьогодні допоміг забрати машинку, яка з деяких причин застряла в одному місці. Тим самим допоміг блогерам, які робили збір на цю машину. Я був чемний і майже не сварився. Машина зараз у них та вони особисто її відвезуть на фронт днями. Мені самому дуже приємно, що зміг допомогти”, – йдеться у дописі.