Задля покращення умов: в обласній дитячій лікарні реалізовуватимуть міжнародний проєкт

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння з Угорською Екуменічною Службою Допомоги.

У рамках транскордонного співробітництва у Обласній дитячій лікарні – Івано-Франківська буде реалізовано інфраструктурний проєкт щодо покращення умов перебування в стаціонарних відділеннях неонатального профілю (спільне перебування матері та дитини), а також в центрах, які здійснюють супровід пацієнтів з ризиком чи порушенням розвитку, кабінет підтримки грудного вигодовування, центр раннього втручання, канамнестичний центр, центр відповідального батьківства.

Про це йдеться на сторінці виконувача обов’язків директора Департаменту охорони здоровя Івано-Франківської ОВА Володимира Дзьомбака.

В закладі є три відділення для надання допомоги новонародженим дітям. Обласна дитяча лікарня є єдиним закладом в області, в який скеровуються всі новонароджені з перинатальною патологією, а також єдиним закладом, в якому проводиться широкий спектр оперативних втручань новонародженим. У 2023 році у відділеннях неонатального профілю проліковано 623 дітей.

“Новонароджені та діти перших місяців життя є особливою категорією пацієнтів. Найменші пацієнти дуже чутливі не лише до лікування, а й потребують ретельного дотримання умов виходжування. Тому дуже важливими є умови перебування, можливість спільного догляду за дитиною медичним персоналом та батьками. Дякуємо міжнародним партнерам за можливість покращити умови перебування маленьких пацієнтів та сподіваємося на подальшу співпрацю!”, – зазначив він.