Прикарпатські медики з міжнародниками співпрацюватимуть, аби покращувати лікування ВІЛ-інфікованих

На Прикарпатті впроваджуватиметься проєкт USAID Ukraine – USAID Україна “REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ в закладах охорони здоров’я України”.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА

Задля покращення надання медичних послуг ВІЛ-інфікованим людям зараз триває підготовка до старту кампанії, яка запланована на квітень цього року. Зокрема, представники проєкту спільно з департаментом обирають лікувальні заклади області, де реалізовуватимуть проєкт, а також регіональних координаторів.

Загалом до ініціативи зможуть долучитися близько 15 закладів охорони здоровʼя області, а медичний персонал, який працюватиме за цим напрямком, пройде необхідне навчання.

Володимир Дзьомбак.

Станом на сьогодні в Івано-Франківській області перебуває 1264 ВІЛ-інфікованих осіб, у тому числі, 24 ВІЛ-інфікованих дітей. У стадії СНІДу – 392 людей, з яких 9 дітей.

Головною метою проєкту є покращення доступності до високоякісних послуг протидії ВІЛ-інфекції, зокрема завдяки тестуванню, профілактиці та підтримці пацієнтів на шляху лікування.

У межах проєкту фахівці співпрацюватимуть із закладами первинної, вторинної та третинної ланки. Кожен охочий чи особи з ризиками ВІЛ можуть пройти тестування чи самотестування та отримати консультацію спеціалістів. Завдяки ініціативі буде змога ефективніше виявляти випадки захворюваності, особливо серед старших груп населення та осіб, які в зоні ризику інфікування.