Міграційна служба Івано-Франківщини переслала українцям за кордоном понад 600 паспортів

Де б не перебувала людина – вона має можливість оформити нові або відновити втрачені чи такі, що стали недійсними, паспортні документи. Чи то в Україні, чи далеко за кордоном. Таким чином відповідно до урядових рішень про порядок і процедуру пересилання паспортних документів за кордон міграційна служба відправляє паспорти, оформлені на території України, практично у будь-яку країну, де є закордонне дипломатичне представництво України.

Як отримати паспорт пояснюють у Міграційній службі Івано-Франківщини.

Щоб отримати за кордоном паспорт, оформлений в Україні, людині за кордоном слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлявся.

“Нагадуємо також про те, що міграційна служба не пересилає документи за заявами з приватних електронних повідомлень чи прохань через соціальні мережі. Вдячність і шана захисникам України!”, – зазначають у Службі.