На Прикарпатті затримали «кримінального авторитета», який вибивав гроші з боржників

На Прикарпатті затримали 53-річного чоловіка, який займався вибиванням грошей з людей, які мали боргові зобов’язання перед ним.

Про це повідомляє Національна поліція.

Прикарпатець з 2005 року перебував у статусі кримінального авторитета та організував діяльність банди,  яка вибивала гроші мешканців області.

Для отримання грошей учасники банди систематично погрожували потерпілим фізичною розправою та знищенням майна.

Протягом 2023 року поліціянти отримали фактичні дані щодо причетності підозрюваного до щонайменше пʼяти епізодів вимагання коштів у потерпілих, у тому числі на замовлення третіх осіб.

26 січня, спецпризначенці та поліціянти затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вони провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та у транспортному засобі фігуранта. Там вилучили наркотики, мобільний телефон та автомобіль.

Наразі правоохоронці встановлюються повне коло осіб, які можуть бути підконтрольні так званому «кримінальному авторитету» та причетні до вимагання.