Комісія ТЕБ і НС зобов’язала Калуш погасити борги перед «Карпатнафтохім»

Регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула питання про недопущення надзвичайної ситуації регіонального рівня на об’єктах ТОВ «Карпатнафтохім» у зв’язку з припиненням електропостачання. Тепер Калуш має погасити борги перед підприємством.

Про це йдеться у протоколі засідання.

«Карпатнафтохім» відключили від централізованого електропостачання через мільйонні борги. Зараз на підприємство подається електроенергія від філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «Костанза».

На засіданні зазначили, що підприємство є хімічно-небезпечним об’єктом І ступеню, у разі виникнення аварійної ситуації на його об’єктах глибина хімічного забруднення становитиме до 23 кілометрів та призвести до непередбачуваних наслідків.

Тому комісія ТЕБ і НС зобов’язала Калуську міську раду вжити заходи щодо погашення заборгованості місцевого бюджету, комунальних підприємств, а також підприємств, установ та організацій всіх форм власності перед ТОВ «Карпатнафтохім», щоб стабілізувати фінансовий стан товариства та укласти договір на постачання електроенергії.

Калуська міськрада має переглянути тарифи на послуги, що надає «Карпатнафтохім» підприємствам, установам та організаціям (окрім населення) та привести їх до ринкового рівня.

Комісія також зобов’язала підприємствоукласти договір реструктуризації заборгованості за спожиту електроенергію з Постачальником «останньої надії» – УДПЗД «Укрінтеренерго»; скласти перелік боржників та вжити заходів щодо стягнення з них заборгованості; провести розрахунок тарифів на послуги, що надаються підприємствам, установам, організаціям (окрім населення) на рівні не нижче їх собівартості станом на 01.01.2024 та забезпечити їх введення.