На Прикарпатті затримали серійного злодія

Співробітники снятинської поліції затримали серійного злодія, що причетний до обкрадання шести об’єктів.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

5 лютого до поліції надійшло повідомлення про те, що вночі у селищі Заболотів невідома особа викрала з приміщення аптеки 8000 гривень. Після того протягом кількох годин до поліції надійшло ще кілька повідомлень щодо крадіжок зі складських та торговельних приміщень у цьому населеному пункті, інформують у поліції Прикарпаття.

Снятинські поліціянти спільно з працівниками Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області за гарячими слідами встановили підозрюваного в крадіжках. Це 38-річний мешканець Коломиї, раніше судимий за майнові злочини.

Встановлено, що правопорушник діяв за однаковою схемою: в темну пору доби проникав до приміщень, відтискав металопластикові вікна або зламував двері, швидко викрадав кошти, автомобільне приладдя, електроприлади, мобільні телефони, велосипед та інші цінні речі.

Серійного злодія поліціянти оперативно затримали в Коломиї. Фігурант зізнався у скоєнні цих крадіжок. Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження.

Крадія слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі йому буде повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

За фактами крадіжок розслідуються кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.