Жінці з дитиною, яких побили у Космачі, погрожують спалити будинок

Поліція Прикарпаття розпочала кримінальне провадження.

Іванні Ванджурак та її рідним почали телефонувати з погрозами через те, що оприлюднила відео побиття у Facebook.

“До моєї сім’ї та знайомої телефонують з погрозами, вимагають видалити відео із соціальних мереж та забрати заяву з поліції. Кажуть: якщо за себе не боїтеся, то бійтеся за ваших дітей. Сказали, що хату спалять”, — каже Іванна Ванджурак.

Нагадаємо, 6 лютого на лінію 102 надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців в селі Космач, Косівського району. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички. На місце негайно виїхали правоохоронці.

Невдовзі з місцевої лікарні на лінію “102” надійшло повідомлення про звернення за медичною допомогою від двох жінок та неповнолітньої дитини. Лікарі діагностували у 6-річної дівчинки забій м’яких тканин носа, а у її 24-річної матері – ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

Поліція опитала потерпілих. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Постраждала написала допис у соцмережі.

“Їхала я на Нову Пошту в Космач зі мною в машині перебувала моя донечка якій 6 рочків, в самому центрі біля заправки мене зупинив натовп розлючених жінок, з яких і деякі особи були в великому стані алкогольного спʼяніння, у них були в руках дубінки, біти, різні залізні металеві штуки. Я відкрила вікно і вони зразу почали так мовити наїхати на мене зі словами (хто ти така, куди ти їдеш, якого ти приїхала до нас в село) я їм пояснила, що їду з дитиною на Нову Пошту, і що я місцева із сусіднього села, вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон чи я їх там не знімала, я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила що там нічого немає і сказала ну нехай їде поки їде”, – написала вона.

За її словами, дорогою назад на неї напав розлючений натовп, деякі з натовпу почали виривати з машини ключі, тягати жінку за волосся, а згодом й побили її дитину.

“Декілька осіб почали мене знову питати хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я навідниця воєнкому. Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків, і це було вже з криками з погрозами та матами в мій бік сказано. І тут почалося все пекло, вони почали бити машину, (трясли так машиною, хотіли машину перевернути) почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в машині дитина, надіялася на хоч якусь людяність, але одна жінка просунула біту у вікно і вдарила дитину мою в голову, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто нічого не могла зробити”.