На Франківщині місцевий депутат причетний до незаконного переправляння чоловіків за кордон

Депутат однієї із районних рад за допомогою своїх зв’язків налагодив незаконну схему ухилення від мобілізації, що діяла на Івано-Франківщині. Його затримали разом зі спільником.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Йдеться про чинного 32-річного депутата Калуської районної ради. Він разом із 37-річним спільником, мешканцем району, за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам отримувати фіктивні медичні документи про тимчасову непридатність до служби, щоб ті могли виїжджати з країни. Вартість послуги становила 7 тисяч доларів.

Правоохоронці та СБУ задокументували одержання спільником депутата авансу у розмірі 2 000 доларів. А невдовзі, під час передачі «клієнту» готового пакету фіктивних документів і одержання ним решти суми, оперативники, за підтримки спецпризначенців КОРДу, затримали депутата.

За місцем проживання обох правопорушників провели санкціоновані обшуки. Речові докази протиправної діяльності правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.