На Івано-Франківщині поліціянти викрили чоловіка, який зберігав нелегальну зброю та набої

У Косівській громаді поліціянти затримали перехожого, який переносив нелегальну зброю. У себе вдома він зберігав незареєстровані боєприпаси.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Поліціянти разом з представниками Українського товариства мисливців і рибалок зупинили жителя Косова для перевірки документів. Під час поверхневого огляду в чоловіка знайшли кілька заборонених предметів, серед яких — предмет, ззовні схожий на малокаліберну гвинтівку з набоями, а також тепловізор.

Після цього слідчі обшукали його помешкання. Там знайшли комплектувальні деталі до вогнепальної зброї, предмети, схожі на пістолет-револьвер та мисливську рушницю, понад 1300 набоїв різного калібру, а також полімерні пакети, ймовірно, з порохом.

Зброю скерували на експертизу. Поліціянти з’ясовують, звідки у чоловіка набої та зброя, а також для чого він їх зберігав.

Дії чоловіка кваліфікують за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Після проведення експертизи вирішуватиметься питання щодо оголошення правопорушнику підозри.