В Івано-Франківську вдруге відбудеться літературний фестиваль “Прописи”

В Івано-Франківську вдруге відбудеться літературний фестиваль “Прописи”. 6 по 10 березня в Івано-Франківську на території центру “Промприлад. Реновація”. У ньому буде публічна програма для тих, хто цікавиться літературою, та закрита програма для молодих авторів.

Про це повідомляє “Український ПЕН”.

Фестиваль організовуватиме “Український ПЕН” спільно з громадською організацією “Тепле Місто” і програмою “Читай”.

16 молодих письменників та літературних критиків, відібраних за конкурсом, відвідають лекції українських письменників та матимуть індивідуальні заняття з досвідченими менторами. Воркшопи і лекції для учасників проведуть Тарас Прохасько, Юлія Мусаковська, Олександр Михед, Мирослав Лаюк, Мар’яна Савка, Ростислав Семків та Світлана Тараторіна. В підсумку учасники опублікують свої твори й враження від фестивалю в альманасі, який поширюватиметься в електронному і паперовому форматах. Окрім того, для широкої аудиторії запланована публічна програма подій, зокрема подіумні розмови та сценічні читання. Вхід на ці заходи буде вільним для всіх охочих.

Фестиваль-воркшоп “Прописи” покликаний сприяти розвитку сучасної літератури шляхом відкриття нових імен. Особливістю проєкту є спрямованість не лише на просування літератури як творчої й публічної діяльності, а й на просування правозахисних цінностей ПЕН серед молоді. Перший фестиваль-воркшоп “Прописи” відбувся 9–12 вересня 2021 року в Івано-Франківську.

Ознайомитися з програмою можна за покликанням.