За минулий рік в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні провели понад 19 тисяч операцій

У КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради підбивали підсумки роботи закладу за 2023 рік.

Про це йдеться на сторінці керівника Департаменту охорони здоровʼя Івано-Франківської ОДА Володимира Дзьомбака.

За минулий рік у закладі проліковано 33 608 пацієнтів. Проведено 19 434 оперативні втручання. Впродовж 2023 року в лікарні здійснено 5 успішних органних трансплантацій.

420 пацієнтів пройшли реабілітацію у Центрі фізичної та реабілітаційної медицини КНП «ОКЛ ІФОР».

«Нагадаю, що Івано-Франківська область стала однією з шести в Україні, де створено центр досконалості і в нашій області він функціонуватиме саме на базі цього центру», – зазначив керівник.

За його словами, у березні та жовтні минулого року в обласній лікарні проходили міжнародні місії реконструктивних хірургів США і Канади. Разом з українськими колегами команди іноземних фахівців провели 67 операцій військовослужбовцям та цивільним з важкими травмами обличчя.

Тут почали робити унікальні мікрохірургічні операції з відновлення слуху, операції на слізні шляхи, а також тепер роблять кабельну пластику нерва.

Проводять унікальні операції з заміни відсутньої частини кістки методом виготовлення втраченої частини за допомогою 3D-моделювання.

«Насправді, це далеко не все і сьогодні ми можемо говорити про значний прогрес у кожному підрозділі лікарні. Дякую колективу закладу за професійну та злагоджену роботу!», – акцентував Дзьомбак.