Міська рада Франківська звернулася до МОН з вимогою не об’єднувати університети

Івано-Франківська міська рада звернулася до Міністра освіти й науки України та Верховної Ради щодо недоцільності об’єднання Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Івано-Франківського національного університету нафти і газу та Івано-Франківського національного медичного університету.

Про це йдеться у тексті звернення.

Раніше заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький заявив, що у містах, де мешкає від 100 до 300 тисяч жителів, варто утримувати не більше двох закладів вищої освіти. Таким є Івано-Франківськ.

Міська рада Івано-Франківська вважає недоцільним та нелогічним об’єднання Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Івано-Франківського національного університету нафти і газу та Івано-Франківського національного медичного університету.

Депутати пропонують парламенту та міністерству освіти:

  • Підходити до рішень у сфері освіти виважено.
  • Не приймати відверто необґрунтованих та логічно недоцільних рішень, які можуть призвести до суттєвого погіршення якості вищої освіти.
  • Зберегти та дозволити існувати Івано-Франківському медичному університету, ІФНТУНГ та Прикарпатському університету, як окремим закладам освіти.