Студенти Університету Короля Данила з акумуляторів електронних сигарет роблять павербанки для ЗСУ

Студенти Університету Короля Данила виготовляють з акумуляторів електронних сигарет роблять павербанки для Збройних Сил України.

Про це пише Суспільне та Галка.

Зініціював виготовляти павербанки студент Михайло Василюк. Він каже, що ідея робити акумулятори для ЗСУ у нього виникла ще до вступу в Університет Короля Данила, проте реалізувати її зміг в університеті.

“Всі учасники гуртка “RoboSprint” мене підтримали й зараз активно працюють над реалізацією ідеї. Насправді це — кропітка й важка робота, яка потребує багато часу, адже ми самостійно займаємося як збором акумуляторів, так і їхнім демонтажем”, – розповідає Михайло Василюк журналістам.

Студенти організували в холі університету збір використаних електронних сигарет, зламаних павербанків і батарей до телефонів та ноутбуків. Вони демонтують такі вироби, виймають акумулятори, сортують їх за потужністю і типом.

Потім кожен акумулятор перевіряють на працездатність та встановлюють його енергетичні характеристики. Далі акумулятори повністю заряджаються й підбираються близькі за параметрами для максимальної надійності майбутнього павербанку й уникнення симетрування батарей.

Зараз виробництво орієнтоване на випуск павербанків місткістю 60000 мА. Собівартість такого пристрою виходить у два з половиною рази меншою за брендові.

Крім того, надійність є вищою, адже студенти розробили конструкцію не для побутового застосування, а для використання в польових умовах з високими вібраційними й ударними навантаженнями, можливим впливом вологи й коливанням температури.