Мер Івано-Франківська некоректно висловився щодо депутатки міської ради. Вона розцінює це як сексизм і вимагає вибачень

На сесії міської ради 21 лютого міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків некоректно висловився щодо депутатки міської ради Мар’яни Вершиніної. Вона розцінює це як зневагу, знецінення та сексизм і вимагає вибачень.

Вершиніна запитала Марцінківа під час сесії, чому земельні питання виносяться на позачергову сесію. Депутатка запропонувала зняти перший та другий пункти проєкту рішення “Про земельні питання”.

Після кількох зауважень з боку депутатки Марцінків відповів: “Шось нам не везе з Мар’янками. То одна – у Верховній Раді (вочевидь маючи на увазі депутатку Мар’яну Безуглу – ред.), одна – у міській. Шось воно, блін…”.

“Коли ти задаєш незручні питання, тебе починають перебивати, не дають висловити думку, і взагалі не відповідають, при цьому порушують ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”, Регламент ради та інші норми законодавства. А на завершення, міський голова ще й називає “Мар’янкою”. Неприємно відчувати і бачити цю зневагу, знецінення, порушення норм чинного законодавства та сексизм. На мою думку, міський голова Руслан Марцінків повинен публічно вибачитись переді мною. Також я вимагаю, щоб головуючий дотримувався чинного законодавства та Регламенту ради”, – відреагувала на інцидент Вершиніна у Facebook.