У Франківську судитимуть бойовика, який втік на тимчасово окуповану територію від ув’язнення

У Івано-Франківську повідомили підозру полоненому бойовику незаконного збройного формування “днр”. Він намагався сховатися від правосуддя на окупованій території Донеччини.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Івано-Франківській області.

За даними військової контррозвідки СБУ, у 2018 році уродженця Донецька помістили під варту в Івано-Франківську за підозрою в торгівлі людьми, утриманні місць розпусти та виготовленні порнографії.

Чоловік скористався правом на заставу та вийшов зі слідчого ізолятора. Після цього він порушив умови запобіжного заходу і таємно виїхав на окуповану територію Донецької області.

У Донецьку зловмисник знову потрапив за ґрати за кримінальні злочини. У вересні 2022 року він звернувся із заявою до керівництва СІЗО про бажання воювати в «армії днр».

Чоловіка мобілізували до 11 окремого полку «народної міліції днр» на посаду гранатометника так званого «1 взводу 8 роти, 3 мотострілецького батальйону» з військовим званням «рядовий» та позивним «Дерево».

Після приєднання «армії днр» до складу Збройних сил РФ, це формування увійшло до «114 окремої мотострілецької Єнакієвсько-Дунайської бригади» сухопутних військ Росії. У її лавах бойовик воював під Авдіївкою в районі населених пунктів Первомайське, Верхньоторецьке, Новоселівка та Красногорівка.

Згодом він здався у полон за програмою «Вєрнісь живим».

СБУ повідомили бойовику про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

ст. 111 – державна зрада;

ст. 111-1 – колабораційна діяльність;

ст. 258-3 – участь у терористичній організації;

ст. 260 – участь у непередбачених законом збройних формуваннях.

Тепер йому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.