В мережі опублікували тизер фільму з Ірмою Вітовською “БожеВільні”

В мережі опублікували тизер фільму з Ірмою Вітовською про каральну психіатрію СРСР  “БожеВільні”.

Стрічка вийде у прокат 17 жовтня 2024 року.

Дія дебютного повнометражного фільму режисера Дениса Тарасова розгортається в СРСР в 1970-ті роки ХІХ сторіччя, коли до незгодних з “політикою партії” з метою покарання застосовувався штучно вигаданий діагноз “млявоплинна шизофренія”, що став головним інструментом так званої “каральної психіатрії”.

За сюжетом, за любов до забороненої в СРСР західної рок-музики радянські лікарі ставлять Андрію діагноз “млявоплинна шизофренія” й запроторюють до психлікарні. Перед ним постає непростий вибір — співпрацювати з КДБ і повернутися до сім’ї чи розпочати боротьбу проти системи.

У ролях – Костянтин Темляк, Ірма Вітовська, Сергій Калантай, Остап Ступка, Віталій Салій, Наталія Бабенко, Андрій Мостренко, Павло Костіцин, Сергій Кисіль, Анастасія Пустовіт, Дмитро Олійник, Євген Черников, Олег Стефан, Артем Мартинішин, Олесь Каціон, Олег Стальчук, Віктор Жданов.

Світова прем’єра драми-трилеру “БожеВільні” відбулася 13 жовтня на Міжнародному Варшавському кінофестивалі. Стрічка отримала спеціальну згадку у конкурсній програмі перших та других повнометражних робіт молодих режисерів Competition 1-2, а також Приз глядацьких симпатій.