У поліції розповіли деталі справи про побиття людей хуліганами

Поліція розкрила деталі справи про побиття людей в Івано-Франківську хуліганами. Поліція затримала вже чотирьох причетних.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника слідчого відділу Івано-Франківського районного відділу поліції ГУНП в області Володимир Дружга.

3 березня затримали двох нападників. Один з них — 16-річний учень 10 класу одного з ліцеїв Івано-Франківська. Хлопець не відвідує навчальний заклад, оскільки перебуває на сімейній формі навчанні. Він пояснив свої дії тим, що б’ючи людей та знімаючи це на відео, “хотіли хайпанути”. 3 березня поліція опублікувала відео, де молодик просить вибачення за свої дії.

Другий нападник — студент першого курсу одного з вишів Франківська.

Під час допитів затримані розповіли, що умисел в них виникав раптово. Це не було пов’язано з політичними мотивами. Потерпілі перебували в стані алкогольного сп’яніння і таким чином нападники “проводили з ними профілактичну роботу”.

Поліціянти вже провели першочергові слідчі дії. Їм повідомили підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ (вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

4 березня суд обере їм запобіжні заходи.

Також районне управління поліції доставлено ще двох осіб, які, ймовірно, причетні до цих злочинів. Зараз їх опитують.

Поліція встановила вісім фактів побиття людей в Івано-Франківську і особи п’ятьох потерпілих. Зараз правоохоронці встановлюють інших потерпілих.