Семеро військовослужбовців з Івано-Франківщини загинули на війні

Стало відомо про загибель на війні вісьмох військовослужбовців з Івано-Франківщини: Віктора Яковишака, Василя Штогрина, Василя Фенина, Дениса Логвиненка, Руслана Содома, Володимира Кушнірика та Максима Хомича.

Сержант Віктор Яковишак

Інформацію про загибель Віктора Яковишака Сотці повідомили родичі загиблого.

Сержант Віктор Яковишак народився 18 травня 1994 року в селі Ворона Коломийського району. Він служив командиром відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону 24 окремої механізованої бригади.

Воїн прийняв свій останній бій 1 березня 2024 року в Донецькій області.

Боєць Василь Штогрин

Василь Штогрин народився у 1967 році в Богородчанах. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік повернувся з роботи з-за кордону. З березня 2022 року Василь Штогрин служив у штурмовій роті 710 бригади охорони Держспецтрансслужби.

Загинув боєць 29 лютого 2024 року у бою поблизу села Іванівське Бахмутського району.

Боєць Василь Фенин

Василь Фенин народився 28 липня 1982 року в селі Козарі Букачівської громади. Закінчив місцеву школу, згодом вчився у сусідній Вишнівській філії Букачівського ліцею. Чоловік пройшов строкову службу у прикордонних військах.

Згодом Василь Фенин виїхав за кордон. Працював у Польщі, а потім упродовж 15 років жив у Великій Британії. У 2019 році він повернувся в Україну.

У червні 2022 року Василь Фенин долучився до лав Син оборони. Служив у 52 окремому стрілецькому батальйоні.

 Старший солдат Денис Логвиненко

Денис Логвиненко народився 23 грудня 1988 року у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Згодом він переїхав у Бурштин. 

22 вересня 2022 року Денис Логвиненко мобілізувався до лав Збройних сил України. Служив у 77 окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Перший бій Денис Логвиненко прийняв у Соледарі. Згодом воював у складі 33 окремого інженерного батальйону. Загинув 1 березня 2024 року під час бойового завдання.

Солдат Руслан Содома

Руслан Содома народився 7 грудня 1980 року в селі Залужжя. Навчався в Рогатинському ліцеї “Гімназія імені Володимира Великого” та Рогатинському ліцеї № 1. Закінчив аграрний коледж та здобував освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького.

На війну чоловік мобілізувався 11 липня 2022 року. Воював на Чернігівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Руслан Содома загинув 2 березня 2024 року поблизу села Терни Краматорського району Донецької області.

Старший солдат Володимир Кушнірик

Володимир Кушнірик народився у багатодітній сім’ї 28 квітня 1992 року в селі Ісаків. Закінчив гімназію, навчався в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу на менеджера туристичного обслуговування.

У 2016 році Володимир Кушнірик пішов на строкову військову службу. У 2017 році брав участь в АТО/ООС.

Володимир Кушнірик мобілізувався 8 квітня 2022 року. Служив у 2 батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Боєць загинув 27 лютого 2024 року поблизу села Веселе на Донеччині.

Старший солдат Максим Хомич

Максим Хомич народився 25 січня 1993 року в Калуші. Він півтора року прослужив у мінометному батальйоні 3 окремої штурмової бригади.

Військовослужбовець загинув 29 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку. У нього залишилися батьки, брат, дружина та донечка.