У Коломиї налагодили виробництво дронів для 10 огшб

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, налагодили виробництво дронів для 10 окремої гірсько-штурмової бригади.

Про це повідомляє фонд підтримки бригади.

Волонтери комунікували з інженерами та пілотами дронів бригади. Внаслідок цього їм вдалося створити дрон, який підходить для бригади. Після цього волонтери запустили лабораторію з виробництва дронів.

За словами керівника фонду підтримки бригади Олександра Тарасюка, виробництво дронів стало частиною ініціативи “Сотня для десятки”.

“Різдвяна ініціатива “Сотня для десятки” перетворилася у свого роду марафон. Все, що ми виробляємо в цій лабораторії, не є комерційним проєктом. Основною метою цього напряму нашої діяльності є задоволення потреб 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, — каже Олександр Тарасюк.

Волонтери вже передали бійцям 10 огшб понад пів сотні FPV-дронів власного виробництва.При цьому волонтери будуть продовжувати закупляти дрони для бійців бригади, однак паралельно розвивати власне виробництво.

“Наявність постійного зворотного зв’язку дає нам можливість оптимізуватися та вдосконалюватися. Ми не тільки постачаємо дрони, а вивчаємо проблемні питання їхньої експлуатації, враховуємо величезний досвід наших пілотів та їхні практичні знання”, — говорить Олександр Тарасюк.