Стало відомо про загибель п’ятьох військовослужбовців з Івано-Франківщини

Стало відомо про загибель ще п’ятьох військовослужбовців з Івано-Франківської області. Це Руслан Триндей, Роман Гнатюк та Ярослав Глушко. Ще двоє вважалися зниклими безвісти.

Військовослужбовець Руслан Триндей

Руслан Триндей народився у 1979 році. На фронті служив навідником механізованого відділення механізованого батальйону одного з військових формувань.

Руслан Триндей загинув 27 лютого 2024 року під час бойового завдання на Донеччині.

Військовослужбовець Роман Гнатюк

Роман Гнатюк родом зі села П’ядики Коломийського району. Народився 22 січня 1973 року. Військовий загинув 5 березня внаслідок поранень, отриманих в результаті ворожої атаки баражуючим боєприпасом по позиціях підрозділу поблизу села Діброва Краматорського району Донецької області.

Військовий Ярослав Глушко

Ярослав Глушко народився у 1976 році. Чоловік родом — із села Кутище, проживав у місті Тлумач.

Боєць воював в Авдіївці, на Запоріжжі та інших “гарячих точках” країни.

Ярослав Глушко загинув 3 березня 2024 року на Лиманському напрямку. Воїна поховають на Алеї слави у Тлумачі.

Також стало відомо про загибель ще двох бійців, які вважалися зниклими безвісти.

Морпіх Володимир Архитка

Віктор Архитко народився 2 грудня 1976 року в місті Ланівці Тернопільської області. У 1980 разом з батьками переїхав у Рогатин. Брав участь в АТО у 2016 році. Тоді він підписав контракт та служив у морській піхоті.

27 квітня 2020 року боєць вдруге мобілізувався. 24 лютого 2022 року головний сержант Віктор Архитко разом з морськими піхотинцями боронив Маріуполь. Воїн служив командиром гармати розрахунку самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону. 

17 квітня 2022 року родина отримала звістку від побратимів, що бригада, в якій був і Віктор Архитко, потрапила у російський полон.

1 березня 2024 року родині повідомили, що Віктор Архитко загинув. Його тіло вдалося ідентифікувати за допомогою ДНК.

Військовослужбовець Любомир Соломон

Любомир Соломон народився у 1977 році. У лавах Збройних сил України служив оператором 2 відділення коригування артилерійського вогню однієї з військових частин.

Як стало відомо, Любомир Соломон загинув 4 серпня 2023 року поблизу села Чернещина Ізюмського району Харківської області. До цього часу він вважався зниклим безвісти.