Спортсмен з Франківщини Євген Марусяк посів 25-те місце на етапі Кубка світу зі стрибків з трампліна в Норвегії

OBERSTDORF, GERMANY - FEBRUARY 23: Yevhen Marusiak of Ukraine looks on during the FIS World Cup Ski Jumping Men Super Team HS235 on February 23, 2024 in Oberstdorf, Germany. (Photo by Dominik Berchtold/VOIGT/GettyImages)

У норвезькому Тронгеймі завершилася друга частина змагань турніру Raw Air, що проходить у рамках Кубка світу зі стрибків з трампліна. В другий день місцевих змагань на великому трампліні виступили українці Євген Марусяк та Віталій Калініченко.

Про це пише Суспільне Спорт.

У перший день змагань у Тронгеймі стрибуни змагалися на нормальному трампліні. Українцям не вдалося пройти до тридцятки фіналістів: Марусяк показав 32-й результат, Калініченко — 46-й.

Натомість на великому трампліні Тронгейма Марусяк провів рекордний етап Кубка світу: вперше залетів у топ-30 і здобув дебютні залікові очки у дисципліні.

Віталій Калініченко в основному раунді посів останнє, 50-те місце — його стрибок оцінили на 83.9 бала.

Євген Марусяк пролетів на 23 метри далі за партнера в збірній (123.5 м) і отримав за власну спробу 115.4 очка — 28-ме місце, що дозволило українцеві виступити у фіналі.

У вирішальному раунді Марусяк пролетів ще далі — 132 метри — й отримав 127.3 бала. Етап він завершив на 25-й сходинці, заробивши шість залікових очок Кубка світу.