Євген Марусяк фінішував 11-м на етапі Кубка світу у Норвегії зі стрибків з трампліна

BAD MITTERNDORF, AUSTRIA - JANUARY 26: Yevhen Marusiak of Ukraine competes during the Individual HS235 at the FIS Ski Flying World Championships at Skiflugschanze Kulm on January 26, 2024 in Bad Mitterndorf, Austria. (Photo by Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images)

Спортсмен з Івано-Франківщини Євген Марусяк фінішував 11-м на етапі Кубка світу у Норвегії зі стрибків з трампліна.

Про це пише Суспільне Спорт.

24-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив ще один національний рекорд на рівні Кубка світу. На етапі серії RawAir, що триває в норвезькому Вікерсунді та проходить на польотному трампліні, представник Івано-Франківщини фінішував 11-м – це найкращий результат в історії України.

Марусяк у кваліфікаційному раунді встановив рекорд за дальністю польоту – стрибок на 223 метри. Завдяки цьому він показав 12-й результат у відборі.

У фінальному раунді вітер впливав на стрибки учасників, тому не всі змогли впоратися з умовами. Однак Євгену Марусяку це вдалося.

Він виконав стрибок на 216.5 метрів, другий найбільш дальній в історії України. При цьому спортсмен отримав велику компенсацію за вітер і набрав в сумі 215.4 бали.

З сорока стрибунів з трампліна, що змагалися у цьому етапі, далі полетіли тільки 11 учасників. Але при цьому не всі виконували свої спроби у схожих вітрових умовах. Тож у підсумку Євген Марусяк показав 11-й результат у фінішному протоколі.