Кіберполіція викрила трьох людей, які зламували облікові записи користувачів інтернету

Кіберполіціянти викрили трьох людей, які могли привласнювати облікові записи користувачів інтернету. За попередніми даними за рік вони сформували базу з понад 100 мільйонів облікових записів.

Про це повідомила пресслужба Кіберполіції.

За даними слідства, троє людей віком від 20 до 40 років викрадали облікові записи електронної пошти та акаунти в Instagram.

Фігуранти підбирали паролі шляхом перебору великої кількості парольних фраз із застосуванням спеціального програмного забезпечення. Вони жили у різних регіонах України й контактували між собою через інтернет. Організатор розподіляв обов’язки між виконавцями, а останні формували бази зламаних акаунтів та виставляли їх для продажу в даркнеті.

За інформацією кіберполіції, клієнтами підозрюваних були шахрайські угруповання.

Правоохоронці провели сім обшуків за місцями мешкання та реєстрації фігурантів на території Києва, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, а також Київської, Донецької та Кіровоградської областей. Вони вже вилучили понад 70 одиниць комп’ютерної техніки, 14 телефонів, банківські картки та готівку, зокрема понад 3000 доларів.

“Відпрацьовується версія співпраці фігурантів з агентами країни-агресора, оскільки викрадені акаунти, зокрема, використовувались для проведення ІПСО в інтересах РФ”, – кажуть правоохоронці.

Трьом членам угруповання оголосили підозру за несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.