У Івано-Франківську біля міського озера почали будувати нову церкву

У Івано-Франківську поблизу міського озера обгородили будівельний майданчик для будівництва нової церкви.

Про це пише “Курс”.

Храм будує франківська релігійна громада – парафія Блаженного Священномученика Симеона Лукача УГКЦ. На інформаційному щиті зазначено, що будівництво здійснюється на підставі повідомлення про початок виконання будівельних робіт від 3 листопада 2023 року. Церкву планують витягнути в один поверх на 16,5 кв. м – на висоту п’ятиповерхового будинку. Загальна площа споруди – майже 160 кв. м, а забудовано буде понад 170 кв. м.

Як зазначають журналісти, про те, що у Франківську поряд з міським озером планують побудувати дві церкви, повідомлялося в липні 2021 року. Громадських слухань стосовно будівництва церкви біля міського озера у Франківську не проводили.

Земельна ділянка площею 0,04 га була оформлена у червні 2021 року для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (для будівництва та обслуговування культової споруди). 

Ще одна земельна ділянка площею 0,075 га була виділена ще в 2016 році Релігійній громаді Святого Володимира Великого Української автокефальної православної церкви для будівництва церкви. Обидві земельні ділянки – поряд із зеленою зоною, яку відвели для будівництва кортів.