У Івано-Франківську пройшла акція проти будівництва церкви біля міського озера

У Івано-Франківську 24 березня пройшла акція проти будівництва церкви у зеленій зоні поруч з міським озером “Пікнік проти забудови”.

Про це пише “Суспільне”.

Учасники протесту принесли із собою каву, чай, печиво, плакати, балончики з фарбою, а також квіти, щоб висадити їх перед будівельним парканом. Вони також готують звернення до міського голови Руслана Марцінківа.

Учасники протесту пояснюють, що місту потрібно більше зелених зон для відпочинку. Наприклад, учасник акції Михайло живе неподалік міського озера. Чоловік регулярно приходить туди відпочивати.

“Я прийшов з вимогою не забудовувати зелену зону, дати людям можливість дихати, гуляти й жити тут, не вирубувати дерева, дозволити парку залишатися парком. Я був у багатьох містах України, і така унікальна територія з великим озером та зеленою зоною мало де є. Франківську дуже пощастило. Головне — зберегти це і далі розвивати громадський простір”, — говорить Михайло, цитує “Суспільне”.

Франківець Максим, який мешкає у будинку поряд з міським озером, говорить, що у місті повинно бути більше відпочинкових зон.

“Я — вірянин, звичайно. Але за цими будинками в кінці озера є нова побудована церква. Ще один храм навіщо? Я не проти церков, але не тут. Це — зона для відпочинку”, — каже Максим.

Протестувальники збираються звертатися й до керівництва УГКЦ з вимогою не будувати церкву.

Нагадаємо, в Івано-Франківську біля міського озера почали будувати нову церкву.

Фото: “Суспільне”