СБУ на Франківщині оголосила про заочну підозру “начальниці управління праці” окупаційної адміністрації Генічеська

Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області повідомило про заочну підозру у колабораціонізмі так званій “начальниці управління праці” окупаційної адміністрації Генічеська.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

Підозрювана мешканка Генічеська, раніше вона працювала керівницею Генічеського відділення фонду соціального страхування України.

У жовтні 2023 року жінка прийняла пропозицію окупаційної адміністрації Російської Федерації обійняти “посаду” так званої начальниці “управління праці та соціального захисту Генічеського муніципального округу”.

В спецслужбі пояснюють, що на цій посаді вона сприяла утвердженню тимчасової окупації на Херсонщині, а також закріпленню та зміцненню влади держави-агресора.

Крім того, колаборантка займалася популяризацією окупаційної влади. Зокрема, давала коментарі проросійським медіа про нібито відсутність в Україні матеріальної підтримки матерів у зв’язку з народженням дітей, переваги обслуговування пільгових вразливих категорій населення в соціальному фонді російської федерації.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України.Йдеться про колабораційну діяльність. За це її загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.