Марцінків висловився щодо петиції з вимогою залишити зелену зону біля озера. Свою позицію не змінив

Міський голова Івано-Франківська коментуючи той факт, що понад 500 містян підписали петицію з вимогою зберегти зелену зону біля міського озера, заявив, що петицію розглянуть і дадуть відповідь з вимогою “чинного законодавства”.

Про це він заявив в етері радіо “Західний полюс”.

“У нас — демократична країна. Кожен має право висловлювати свою позицію”, — каже Марцінків.

При цьому мер не змінив свою позицію щодо будівництва, попри те, що автори петиції пропонують надати іншу локацію для будівництва.

“Ми її висловили, коли розглядали це питання на сесіях міської ради у 2017 і 2021 році, коли після звернення нашої архієпархії УГКЦ і митрополита Володимира Війтишина місто дозволило будівництво каплиці з відкритим простором і збереженням скверу. Місто виступає і далі за те, що церкві потрібно більше “діаложити” з активістами, але ми не заперечуємо доцільність будівництва цієї богослужбової каплиці”, — заявив він.

Зі слів Марцінківа, каплиця має бути максимально відкритою, зелена зона збережена повністю. Храм має “право на існування в тих межах, які погодив департамент архітектури та містобудування”.

Мер також додав, що УГКЦ “надає ЗСУ надзвичайно велику кількість допомоги й реалізовує велику кількість соціальних проєктів”. Про які саме проєкти йдеться, мер не сказав. Однак з його слів, опитування, яке проводили кілька років тому показує, що 73% іванофранківців визнали себе греко-католиками. У відкритих джерелах редакція “Сотки” не знайшла досліджень, які б підтверджували ці дані.