Пішохідний міст на Пасічну відремонтують до 1 вересня

Директор “Локомотиворемонтного заводу” Руслан Терешко заявив, що пішохідний міст через Бистрицю Солотвинську, який обвалився у липні 2023 року після тривалої зливи, відремонтують до 1 вересня.

Про це він заявив у коментарі виданню “Курс”.

Наразі під мостом облаштовують будівельний майданчик, відтак місце, де впала опора, обстежать геологи, і тільки після того встановлюватимуть нові опори.

“Ми пробуємо зробити відведення річища, щоби провести геологію того місця, де була змита опора. І для цього ми маємо створити майданчик. На цей майданчик має заїхати техніка, яка зробить геологію”, — каже Терешко.

Після проведення геологічних робіт розпочнуть відновлювати місток. Опору діаметром приблизно 80 см заб’ють в землю на 10-12 метрів. Після того її заармують, забетонують та наростять до висоти моста.

“Крім опори, ми ще замовляємо балки перекриття – дві балки, які з’єднували ці опори. Довжина однієї балки 18 метрів, а там такі дві балки впали. Вони мають нестандартний розмір, пробуємо їх замовити по спецзамовленню”, — додав він.

Роботи з відновлення моста буде виконувати спеціалізована організація, яка має відповідну техніку та досвід. Що це буде за компанія, Терешко поки що не озвучує.

Окрім відновлення тієї опори, що впала, планують укріпити й інші опори. Вартість робіт також наразі не озвучують.