Військових з Івано-Франківщини Івана Даніва та Ігоря Стральського нагородили орденами “За мужність” посмертно 

Президент Зеленський підписав указ про народження двох військовослужбовців з Івано-Франківщини Івана Даніва та Ігоря Стральського орденами “За мужність” III ступеня посмертно.

Про це повідомляє Бурштинська міська рада.

“Родинам загиблих військовослужбовців вручили посмертні нагороди за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, — йдеться у повідомлення.

Як повідомляє “Суспільне”, Іван Данів проживав у селі Дем’янів. На фронті служив старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Іван Данів загинув 13 червня 2023 року на Донеччині.

Ігор Стральський народився 14 травня 1993 року у Бурштині. У військо чоловік мобілізувався 3 жовтня 2022 року. Військовий вишкіл Ігор Стральський проходив у Великій Британії. Коли боєць повернувся з навчання, його скерували до 9 парашутно-десантної роти 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Ігор Стральський разом з побратимами воював на Луганщині. Через деякий час після поранення та реабілітації воював на Ізюмському напрямку. Військовослужбовець загинув 11 липня 2023 року поблизу села Степове у Харківській області.