На місці, де планують побудувати церкву на міському озері, висадили “Сквер воїнів Прикарпаття”

В Івано-Франківську вдруге провели акцію проти будівництва церкви, під час якої містяни висадили “Сквер воїнів Прикарпаття” на місці, де УГКЦ планує побудувати церкву.

Про це пише “Суспільне”.

Містяни виходять на пікнік вже вдруге і публічно вимагають від влади не допустити забудову чергового шматка зеленої зони поблизу міського озера. 

31 березня люди прийшли з саджанцями різних квітучих дерев і кущів — глід, спірея, калина — та квітів. Їх висадили на місці тих багаторічних дерев, які нещодавно зрізали перед початком будівництва. 

Одна з учасниць акції, співзасновниця ініціативи “Франківськ, який треба берегти” Марія Козакевич каже: влада не йде на контакт з громадою.

“Це — вже другий наш пікнік. Сьогодні ми підготувалися ґрунтовніше: придбали дерева з небайдужими містянами, кущі. Ось в нас є калина символічно по центру. І наша мета, щоб все-таки ця зелена зона залишилася зеленою зоною. Ми не виступаємо проти когось. І це хибно, коли заявляють, що хтось проти когось. Тому що більшість людей, які виступають за зелену зону, є християнами. Тож немає змісту нас зараз якось зіштовхувати. Ми живемо в одному місті. Якщо міська влада створила цей конфлікт, заварила цю кашу, то нехай “розхльобує””, — каже Марія Козакевич, цитує “Суспільне”.

Таблиці з повідомленням про сквер причепили боєць російсько-української війни Андріан Волгін та парамедик “Госпітальєрів” Мишко Адамчак.

Як зазначає видання, Мешканець будинку, навпроти якого планується спорудження церкви, Олександр Раєнко сказав, що 1 квітня він декількома людьми прийдуть на прийом до міського голови Руслана Марцінківа. З його слів, франківці хочуть, аби влада почула їх і зберегла зелену зону.

Нагадаємо, нещодавно мер Марцінків висловився щодо петиції з вимогою залишити зелену зону біля озера, яка за лічені години набрала необхідну кількість голосів. При цьому мер не змінив свою позицію щодо будівництва. Він і далі підтримує будівництво 16 метрової церкви у зеленій зоні.

Фото: “Суспільне”