У Ворохті у відновленій віллі облаштують реабілітаційний центр для військових

У Ворохті, що на Івано-Франківщині, відремонтують автентичну гуцульську віллу і влаштують в ній центр відновлення та психологічної реабілітації військових. Цим займається команда волонтерів, які є переселенцями.

Про це пише Zaxid net

Проєкт реалізує благодійна організація «Зорі надії», представники якої є переселенцями з Авдіївки на Донеччині, а зараз живуть у Ворохті. Раніше вони створили інструкторський підрозділ та добровольчий загін з аеророзвідки, а також займалися туристичним напрямком «Волонтерські мандрівки» – облаштовували туристичні маршрути та притулки, проводили екоакції в рекреаційних зонах, створили команду гірських рятувальників-добровольців.

Волонтери отримали хату в безплатне довгострокове користування на термін не менше п’ять років.
Поруч є будинок на декілька квартир, в одній із яких може проживати постійно залучена в проєкті команда волонтерів. Дерев’яні господарські будівлі, в яких раніше тримали худобу, у майбутньому можуть пристосувати для занять з йоги, свічникарства, гончарства та іншої арттерапії.

Для військових всі реабілітаційні заїзди будуть безплатні. З ними будуть працювати спеціалісти з відповідною освітою і досвідом та роботи з учасниками війни. Одночасно зможуть приймати 10 осіб на 5-7 днів. Самі волонтери організують для військових походи в гори.