У ПНУ вручили орден «Звитяги» військовому льотчику Дмитру Шкаревському

5 квітня на кафедрі географії та природознавства Прикарпатського національного університету за сприяння Всеукраїнського волонтерського проєкту «Героям Слава!» військового льотчика 114 бригади тактичної авіації Дмитра Шкаревського нагородили орденом «Звитяги».

Про це повідомляє пресслужба ПНУ.

Дмитро Шкаревський – капітан Повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Він служить у 114 бригаді тактичної авіації, яка дислокується у Франківську. Пілот винищувача МІГ-29. 10 лютого 2023 року його літак зазнав пошкоджень, а сам Дмитро отримав багато травм. Врятуватись Дмитру вдалось завдяки катапультуванню. З часу повномасштабного вторгнення Дмитро Шкаревський здійснив близько 70 бойових вильотів.

Нагороду йому вручили за збиті російські ракети «Калібр».

Раніше в інтерв’ю «Радіо Свобода» Дмитро Шкаревський розповідав, що наразі він не вступав у повітряний бій з росіянами, але вже знищив дві ракети типу «Калібр», які летіли в напрямку заходу України, та російське ППО.

Орден «Звитяги» – це публічна загальноукраїнська недержавна з особливим статусом відзнака, що вручається за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій.