СБУ Івано-Франківщини викрила канал незаконного виїзду чоловіків за кордон

Управління Служби безпеки в Івано-Франківській області викрила канал незаконного виїзду чоловіків за кордон. Їх переправляли через річку або ліс.

Про це інформує пресслужба СБУ.

До складу угруповання входили четверо учасників — жителі Франківщини та Закарпаття. Організатори підшукували “клієнтів” та допомагали їм потрапити в прикордонну область. А їхні спільники з Мукачівського району Закарпаття інструктували ухилянтів та допомагали їм перетнути кордон вплав рікою або гірськими лісами.

Працівники СБУ та поліції задокументували переправлення двох військовозобов’язаних, яким допомогли виїхати з України за 6,5 та 11,5 тисяч євро.

Спочатку поліціянти затримали жителів Закарпаття на спробі переправлення за кордон чергового “клієнта”. Після цього в Івано-Франківську затримали організаторів злочину.

Під час 18 обшуків в Івано-Франківській та Закарпатській областях поліцейські вилучили такі речові докази: гроші в сумі понад пів мільйона гривень у різних валютах; мобільні телефони, флешки, банківські картки; автомобіль “Mercedes”, який використовували для перевезення ухилянтів; упаковки з речовинами, пристрої для зважування і фасування, незареєстровану вогнепальну зброю.

Чотирьом фігурантам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Трьом із них суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави, четвертому фігуранту призначено домашній арешт.

Організаторам та їхнім спільникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.