У Франківську лікарі провели надскладну операцію. Вони видалили пухлину розміром з тенісний м’яч

В Івано-Франківську стоматологи-хірурги центральної міської клінічної лікарні видалили пухлину розміром з тенісний м’яч. 

Про це повідомляє пресслужба Центральної міської клінічної лікарні.

Пацієнтка — вимушена переселенка. Вона звернулася до них за допомогою через значну деформацію обличчя внаслідок пухлини великих розмірів та рухомість зубів.

Больових відчуттів чи кровоточивості зубів у пацієнтки не було. Така пухлина збільшується поступово, пояснює лікар пацієнтки, завідувач відділення хірургії голови й шиї Олександр Катеринюк. З його слів, операція в медзакладі пройшла успішно.

“Пухлину вилущили, видалили в межах здорових тканин, а тому надалі рецидивів не мало б виникнути. Зараз ми лише чекаємо на результат гістологічного дослідження і підтвердження, що пухлина доброякісна. Надалі потрібне протезування та контроль. Спостереження за такими пацієнтами ведеться протягом п’яти років, щорічно здійснюється КТ верхньої щелепи”, — розповідає стоматолог-хірург Олександр Катеринюк.

Післяопераційний період у пацієнтки пройшов без ускладнень.

У центральній міській лікарні часто відбуваються такі операції. Зі слів завідувача відділення хірургії голови й шиї, за останні два місяці він провів 178 оперативних втручань, з них 78 — доброякісні пухлини.