На Івано-Франківщині зафіксували незаконне вирубування дерев у національному парку “Гуцульщина”. Причетним оголосили підозри

На Франківщині керівникам Кутського лісгоспу повідомили підозри через незаконне вирубування дерев у національному парку “Гуцульщина”. З 2018 року на території парку незаконно вирубали дерев на 250 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

В організації рубок підозрюють керівника та трьох працівників Кутського лісгоспу. Посадовці без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не є в підпорядкуванні лісового господарства, а входять до складу нацпарку.

За інформацією ДБР, до складу групи також входили виконувач обов’язків головного лісничого, лісничий та інженер з охорони та захисту лісу. Вони продавали деревину людям, а гроші привласнювали.

Посадовцям повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Для відшкодування завданих збитків подали цивільний позов. Також до суду подали клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів — тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Правоохоронці готують підозри щодо ще двох груп осіб, які проводили незаконні рубки на природоохоронній території.