Курс: Біля озера замість церкви поставлять капличку-МАФ

Івано-Франківська архієпархія УГКЦ підтвердила, що перенесе будівництво храму з комунальної на суміжну приватизовану ділянку біля міського озера. Нову каплицю подають як тимчасову малу архітектурну форму (МАФ). 

Про це пише видання “Курс” опісля зустрічі представників УГКЦ із громадськістю сьогодні.

В УГКЦ заявили, що площу споруди зменшують з майже 170 кв м до 58 кв м, а висоту – з 16,5 м до 4 м. Вони вважають обвинувачення щодо церкви про руйнування зеленої зони некоректними. Зведення церкви планували саме на тій ділянці, тому що хотіли перейняти європейський досвід розміщення рекреаційних будівель у зелених зонах. 

Представник міської ради Святослав Никорович заявив, що церква “запропонувала поставити МАФ без фундаменту”, якщо на це погодяться представники громадськості.

Однак активісти наполягають на тому, щоб всю зелену зону біля озера залишити без будь-якого нового будівництва.

“Наполягаємо, аби зелена зона не забудовувалася нічим. Пропонуємо збільшити її площу і відновити покриття, відновити дерева, які були зрізані та поставити вуличні елементи на ті місця, де вони були у 2020 році”, — заявив активіст Юрій Чабан. 

Активісти пропонують винести на сесію міської ради пропозицію про мораторій на забудову зеленої зони біля міського озера.

На зустрічі компромісного рішення щодо будівництва не знайшли, тому до обговорення повернуться у понеділок 22 квітня.