Франківські актори Іван Бліндар та Марія Стопник долучилися до постановки у Великій Британії

Актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру Іван Бліндар та Марія Стопник візьмуть участь у спільному проєкті з Йоркським міжнародним шекспірівським фестивалем (York International Shakespeare Festival) у Великій Британії.

Про це повідомляє пресслужба театру.

Іван Бліндар і Марія Стопник у межах співпраці театру з фестивалем працюватимуть над спільним проєктом, який покажуть у Йорку 20 квітня.

“Ми радіємо співпраці з нашими британськими колегами, вболіваємо за успіх наших акторів і чекаємо всіх на нашому Шекспірівському фестивалі вже цього червня”, — зазначили у франківському театрі.

У 2023 році на зустрічі в Гданську художній керівник і генеральний директор театру Ростислав Держипільський оголосив, що 2024 року в Івано-Франківську відбудеться перший Міжнародний шекспірівський фестиваль. Він пройде з 17 до 22 червня.

Організатори Йоркського міжнародного шекспірівського фестивалю вирішили створити проєкт з українським театром, щоб продемонструвати підтримку і солідарність з українськими театралами.