СБУ викрила на Івано-Франківщині наркоторговця, який хотів стати “смотрящим” за областю

На Івано-Франківщині Служба безпеки нейтралізувала діяльність кримінального авторитета, який намагався поширити злочинний вплив на суспільне життя в регіоні. Його підозрюють в організації бандитського угруповання, що займалося насильством та наркоторгівлею.

Про це повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Як встановили слідчі, зловмисник брав участь у вирішенні конфліктів між представниками кримінального середовища та намагався встановити стосунки кримінальними авторитетами, аби стати так званим “смотрящим” за областю.

За даними СБУ, кримінальним “авторитетом” виявився місцевий на прізвисько “Грузін”, який спеціалізувався на вчиненні особливо тяжких злочинів. Під час перебування в установі виконання покарань за стрілянину в центрі міста зловмисник перебрав на себе неформальну владу серед ув’язнених, до яких періодично застосовував фізичну силу. Вийшовши на волю, він продовжував розхитували внутрішню ситуацію в регіоні й щоразу намагався посилити свій вплив на криміногенну ситуацію.

Правоохоронці одразу викрили фігуранта та затримали його у власному помешканні. Йому вже оголосили підозру за низкою статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу, вчинені повторно або в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань);
  • ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.