На Івано-Франківщині суд виніс вирок жінці у справі про вбивство новонародженої дитини

Калуський міськрайонний суд, що на Івано-Франківщині, виніс вирок 18-річній дівчині у справі про вбивство новонародженої дитини. Її визнали винною.

Про це йдеться у рішенні суду.

Слідчі довели, що ніч з 17 на 18 листопада 2023 року обвинувачена перебувала вдома разом з вітчимом та молодшою сестрою. Свою вагітність вона приховувала, не була на обліку у лікарів і періодичних медичних обстежень не проходила. Дівчина самотужки народила у ванній кімнаті хлопчика та два рази вдарила його рукою в голову. Дитина отримала закриту черепно-мозкову травму з крововиливами головного мозку, від чого й померла. Після цього матір поклала мертве немовля в поліетиленовий пакет і викинула поблизу магазину.

Свою провину підозрювана визнала свою провину та розкаялася, а також просила затвердити укладену угоду про примирення між нею та потерпілим. 

Суд визнав дівчину винною у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 117 КК України (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на три роки.

На підставі ст. 75 КК України засуджену звільнили від відбування покарання, встановивши випробувальний термін два роки. Також суд стягнув з неї 5448 гривень за проведення експертиз.