На Франківщині затримали чоловіків, яких підозрюють у виготовленні й збуті наркотиків

На Івано-Франківщині викрили угруповання, учасників якого підозрюють у виготовленні й збуті амфетаміну. Під час затримання в них вилучили наркотиків на 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

Організатор угрупування — житель Калуша, який має судимість. Він разом із чотирма спільниками налагодив схему виготовлення та збуту амфетаміну. З жовтня 2023 року по січень 2024 року вони робили на Івано-Франківщині психотропну речовину та розповсюджували її у різні регіони.

У кожного з учасників були свої обов’язки: одні постачали сировину для виготовлення, отримували замовлення, а інші — виготовляли та продавали психотропи. Виробництво діяло на відкритих територіях біля лісу та річки. Товар фасували та збували через логістичні компанії або через “закладки”. Його реалізовували переважно гуртовими партіями.

Під час обшуків в чоловіків вилучили майже 50 кілограмів амфетаміну на понад 25 мільйонів гривень, прилади для виготовлення та фасування наркотичних засобів, вісім автомобілів та гроші. 

Усім підозрюваним оголосили підозри за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.3 ст.307 КК України). Їм уже обрали запобіжні заходи — тримання під вартою без альтернативи внесення застави.