У Франківську канадські та американські хірурги завершили місію “Face the Future”. Вони провели 170 годин операцій

В Івано-Франківську завершується четверта місія Face the future, в рамках якої американські та канадські лицеві пластичні хірурги разом з українськими лікарями проводили безкоштовні реконструктивні операції на обличчі та шиї для українських військових.

Про це пише “Галка”.

Вони прооперували 30 військових, проте кількість самих операцій є більшою, бо бувають випадки, коли одній людині потрібно більше одного хірургічного втручання.

Засновником місії та незмінним координатором є професор медичного університету Торонто Пітер Адамсон. В Івано-Франківську він втретє. Каже, що метою цієї місії є не тільки медичні втручання, а й навчання. Проводячи спільно складні операції, каже хірург, українські лікарі здобувають знання, які можуть застосовувати вже самостійно. Тому 21 та 22 квітня в Івано-Франківську відбувся також симпозіум для хірургів та медсестер.

Наступна місія відбуватиметься у вересні-жовтні 2024 року. 

Загалом за час дії місії “Face the Future”лікарям вдалося прооперувати близько сотні пацієнтів й оглянути майже 900. Перша місія відбулася у вересні 2022-го, наступна у березні 2023-го, а у жовтні хірурги повернулися на третю. Гуманітарна програма створена у співпраці з благодійним проєктом Still Strong, Razom for Ukraine, Метінвест, Українська асоціація ендоскопічної хірургії голови та шиї, Face the Future foundation.