На війні загинули троє бійців з Івано-Франківщини — Василь Лейб’юк, Марко Вуянко та Ілля Бранчик

На російсько-українській війні загинули троє бійців з Івано-Франківщини — Василь Лейб’юк, Марко Вуянко та Ілля Бранчик.

Про це повідомили громади, де мешкали бійці.

Стрілець-снайпер Василь Лейб’юк загинув під час бойового завдання 29 квітня 2024 року. Боєць народився 11 червня 1978 року та проживав у селі Річка Косівської міської територіальної громади.

Василь Лейб’юк служив у 68 окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Опівдні 2 травня 2024 року у Косові на майдані Незалежності з військовослужбовцем Василем Лейб’юком попрощалися краяни.

Марко Вуянко служив розвідником, мав звання молодшого сержанта. Він загинув 30 квітня 2024 року від уламка російського “Іскандера”.

Вуянко — випускник факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У 2017-2021 роках навчався в аспірантурі. Брав участь в АТО.

Парастас за полеглим воїном відбудеться 3 травня о 18:00 в Будинку смутку на вулиці Ребета, 3. Чин похорону і прощання розпочнеться в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового 4 травня о 10:30.

Ілля Бранчик народився у 1984 році, проживав у селі Устя Снятинської громади. Військовослужбовець загинув 1 травня 2024 року під час бойових дій у Донецькій області.