В Івано-Франківську покажуть фільм про загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла

14 травня в Івано-Франківську покажуть документальний фільм “Да Вінчі”, присвячений пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла, командира батальйону “Вовки Да Вінчі”.

Про це пише “Українське радіо”.

Це історія про видатного українського воїна і борця за свободу Дмитра Коцюбайла, який пройшовши усі небезпеки революції на Майдані. 18-річним юнаком пішов на фронт захищати країну від росіян. За дев’ять років на війні Дмитро став легендарним командиром, який у своїй сміливості й самовідданості слугував прикладом для багатьох побратимів.

“Наш фільм має на меті не лише докладно розказати історію життя великого воїна, а й дослідити еволюцію його становлення, як патріота і захисника. Цією стрічкою ми спробуємо дати відповіді також на питання, що повпливало на формування Да Вінчі, та як молодому юнакові вдалося створити один із найефективніших підрозділів на фронті”, — діляться творці.

Показ стрічки вже відбувся у Клівленді та Детройті у США. За зібрані з показів гроші вдалося придбали автомобіль для українських бійців. Також стрічку покажуть в Угорщині й Великій Британії.

Як зазначають творці, частину коштів із продажу квитків в Україні спрямують на підтримку батальйону “Вовки Да Вінчі”.