На війні загинули троє військовослужбовців з Івано-Франківщини

Троє військових з Івано-Франківщини загинулі на війні — Олег Курись, Андрій Горлатий та Роман Конарський.

Про це повідомили громади, у яких мешкали бійці.

Олег Курись народився 18 серпня 1972 року в селі Озеряни, що на Тернопільщині. Проте проживав у селі Надіїв Долинської громади на Франківщині.

Військовий служив старшим навідником гранатомета протитанкового взводу механізованого батальйону 42 окремої механізованої бригади.

Боєць загинув 30 квітня внаслідок влучання ворожого дрона-камікадзе в автомобіль поблизу села Молодова, що на Харківщині.

Андрій Горлатий народився 4 грудня 1986 році у Бурштині. Чоловік навчався у Бурштинській школі №1, а пізніше — у Рогатинському аграрному коледжі. Служив в армії з 2005 до 2006 року у місті Десна Чернігівської області.

Під час повномасштабного вторгнення його мобілізували до війська у серпні 2023 року. Андрій Горлатий служив стрільцем-зенітником у 453 батальйоні 141 окремої піхотної бригади. Чоловік загинув 17 березня 2024 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

У військовослужбовця залишилася мати, маленький син, сестра та брат.

Боєць Роман Конарський народився 30 листопада 1977 року у місті Тисмениця, що поблизу Івано-Франківська. Чоловік став на захист України у 2022 році. Служив старшим солдатом у 65 окремій механізованій бригаді Збройних сил України.

Роман Конарський загинув 16 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Роботине Запорізької області.