Комедія “Мій карпатський дідусь” вийшла на Netflix. Стрічку знімали на Франківщині

Комедія режисера Зази Буадзе “Мій карпатський дідусь” про непрості взаємини італійського онука та його карпатського дідуся, що знімали на Верховинщині, став доступним для перегляду на онлайн-платформі Netflix.

Про це повідомляє “Нове українське кіно”.

Головні ролі в картині спільного виробництва України, Італії, Чехії та Молдови виконали прикарпатець Богдан Бенюк та молодий італійський актор Сімоне Коста. Також в картині зіграли: Ірина Бенюк, Мауро Кіпріані, Олекса Гордієнко, Лоренсо Джордано та інші.

За сюжетом фільму, Мікеле живе життям звичайного підлітка в сонячній Італії. Одного дня все перевертається з ніг на голову, і він змушений вирушати у далеку подорож до маленького села в Карпатах, де, як виявилось, у нього є дідусь! Перше знайомство відразу пішло не за планом, адже дід виявися тим ще буркотливим стариганем, який не знає жодного слова ані англійською, ані італійською. Стосунки діда й онука перетворюється на битву двох поколінь, але врешті-решт вони обидва дізнаються про велике значення сім’ї та компромісу.

Зйомки стрічки “Мій карпатський дідусь” проходили у 2019 році у селах Бережниця і Дземброня Івано-Франківської області. Українська прем’єра комедії відбулася в Національному конкурсі 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю.