Обласний департамент охорони здоров’я може очолити скандально відома акушерка

З джерел в Івано-Франківській обласній державній адміністрації стало відомо, що директором департаменту охорони здоров’я планують призначити Бойчук Олександру Григорівну. Наразі вона проходить спецперевірку для призначення на посаду, пишуть Версії.

Вона відома тим, що у 2019 році працівники Львівського обласного клінічного перинатального центру протестували проти її призначення керівником цієї установи. Крім того, у 2017 році Олександра Бойчук потрапила у скандал, коли батьки звинуватили її у смерті ненародженої дитини. Кажуть, що коли у жінки почалися пологи, дитинка була живою. Серцебиття сповільнювалося і затихало, коли лікарі стимулювали пологи. Тато до останнього просив зробити породіллі кесарів розтин. Врятувати дитину не вдалося.

У 2015 році Бойчук балотувалась до Івано-Франківської міськради від Української Галицької Партії, а у 2010 році – до Івано-Франківської міськради від всеукраїнської партії Народної довіри.

Олександра Бойчук, станом на сьогодні, також значиться на посаді лікаря акушера-гінеколога приватного медичного центру “Сімедгруп” в Івано-Франківську. Ця лікарня є бізнесом дочок колишнього міністра охорони здоров’я уряду Азарова Зіновія Митника, повідомляють ЗМІ.