У Франківську заочно судитимуть жительку Луганщини, яку підозрюють у держзраді. Вона перевела у підпорядкування РФ три заводи

В Івано-Франківську заочно судитимуть жительку Луганщини, яку підозрюють у державній зраді та колабораціонізмі. Вона перевела у підпорядкування РФ три заводи, оскільки обіймає “посаду” так званої “заступниці голови уряду” “лнр”.

Про це повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Слідчі Служби безпеки України з’ясували, що жителька Луганщини перейшла на бік Росії у липні 2023 року та стала “заступницею голови уряду” “лнр”. До того вона була на посаді “міністра економічного розвитку” в окупаційній адміністрації.

Жінка впроваджує законодавство РФ та зміцнює російський контроль над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, так звана посадовиця переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства Росії. Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої вільної економічної зони, яку РФ запровадила на окупованих територіях.

Під час співпраці з окупаційною владою підозрювана перевела в російське підпорядкування “Алчевський металургійний завод”, “Стаханівський завод феросплавів” та “Луганський завод трубопровідної арматури “Маршал”.

Слідчі СБУ заочно повідомили жінці підозру за ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Обвинувальний акт передали до суду.